Sitsvisekonsert

Nationernas gemensamma sitsvisekonsert

10.9.2022 Gamla studenthuset

Sitsen – en av studielivets hörnstenar. Men vad vore det utan dess otaliga mångfärgade sitsvisor? När SOSSu väljer att hålla en sitsvisekonsert, är det frågan om en underhållande festmiddag, där både sitsviseklassiker och nationernas egna hitlåtar ljuder högt vid sidan om en fullständig studerandebemannad underhållningsorkester. Ett glas crambamboli med en symfoniorkester? Ett fiolsolo i helan går? Kom, sjung och njut tills punschen kommer!

Savolaisen Osakunnan Soitannollinen Seura SOSSu ordnar i september tillsammans med Nationernas samdelegation NSD en konsert med en alldeles ny och unik sitsvisetvist. I sitsvisekonserten, som ordnas i Gamla studenthuset, kommer medlemmar från alla de 16 nationerna att kunna ta del av nationernas allra käraste sitsvisor ackompanjerade av SOSSu, samtidigt som de har chansen att bekanta sig med de olika nationernas unika sitstraditioner. Till kvällen ingår så klart också en tre måltiders festmiddag så som det till sitsformatet hör till att vara!

SOSSus dirigent Susanna “LoLa III” Rantakylä har ansvarsrollen för sitsvisekonsertens konstnärliga del, och har följande att berätta om evenemangets bakgrund: “Enda sen jag i början av mina universitetsstudier blev förälskad i den områdande sitskulturen, har jag alltid haft som en hemlig dröm att förverkliga en konsert med ‘Dinner and a show’ -mentaliteten. Efter att sedan ha lyckats bli dirigent för SOSSu och sitsat mycket speciellt på min egna nation SavO, där det faktiskt finns on förvånadsvärt stor mängd sångkunniga medsitsare, bestämde jag mig att äntligen ta ett språng ut i det okända. Sitsvisekonserten som nu kommer att hållas binder ihop tre till mig mycket kära saker: traditionella sitsvisor, studieverksamhet och vänner som överskrider nationsgränser.”

Evenemanget är öppet för alla nationsmedlemmar, vare de phuxar, normala medlemmar eller seniorer.

Biljettförsäljningen är öppen: https://kide.app/events/d2384893-1845-4e0b-b604-83591b2e2812

Facebook event: https://www.facebook.com/events/377710880630696
sossu.orkesteri@gmail.com
oyv-hallitus@helsinki.fi
suvituulia.valta@gmail.com
joona.valilehto@helsinki.fi

Företag eller organisation! Vill du vara en del av detta unika och synliga evenemang? Ta i så fall modigt kontakt!